Промотивни материјал

Садржај блога ОО Нове Србије у Смедеревској Паланци

петак, 28. март 2008.

САОПШТЕЊЕ: НОВА СРБИЈА ИЗРАЖАВА ОГОРЧЕЊЕ, РАЗОЧАРЕЊЕ И ЗАБРИНУТОСТ ЗБОГ ТОГА ШТО ЈЕ СПРЕЧЕНА РЕАЛИЗАЦИЈА НАЈВЕЋЕГ ПРОЈЕКТА У НОВИЈОЈ ИСТОРИЈИ СРБИЈЕ

Нова Србија изражава огорчење, разочарење и забринутост због тога што је спречена реализација највећег пројекта у новијој историји Србије - изградња аутопута Хоргош-Пожега.
Срамно је што председник Србије Борис Тадић себе назива амбасадором привреде, а подлегао је уценама сепаратиста из Војводине. Вашим избором Србија је стала. Оптужујемо Вас за сваку нову жртву на Ибарској магистрали.
Безобзирно је и лицемерно што су министри из ДС и Г17+ прегласавањем онемогућили почетак изградње аутопута, а да при том у недостатку елементарних аргумената нису предочили грађанима Србије праве разлоге зашто то чине. Позивајући се лажима и празним причама на Европску будућност Србије због стицања личних и јефтиних политичких поена министри ДС и Г17+ нису дозволили да се у Србију инвестира 1,5 милијарди евра и запосли десетине хиљада радника.
Нова Србија тражи да актери ове погубне политике објасне зашто нису уважили конкретне чињенице из уговора, кад "Дојче банка“ чврсто стоји иза реализације пројекта већ су обманама и лажима манипулисали грађанима Србије о такозваној дужничкој кризи.
Да ли то значи да су за њих финансијско политички мотиви преовладали и да ћемо ускоро бити у прилици да видимо неке друге банке и актере који ће покушати да наставе оно што је за три године урађено?
Нова Србија захтева да министри ДС и Г17+ објасне грађанима Србије ризик дужничког ропства јер Влада није имала уговорну обавезу са концесионарима и није у обавези да уложи ни један динар у изградњу аутопута.
На основу којих чињеница су закључили да концесионар нема новца ако је аустријска фирма "Алпина“ пружила гаранције да ће у овој години испунити све финансијске обавезе и да при томе има подршку "Дојче банке“?
Да ли је ово био "мали уступак“ Бориса Тадића и Демократске странке аутономашима из Војводине који се представљају као политичари и за сво време тврде да не може Војводина ништа да има са Шумадијом и да не желе да их било шта спаја са Србијом?
Нова Србија сматра да је за грађане Србије најважнија истина и уважавање елементарних чињеница - да је у наредних 25 година од концесионе накнаде у буџет Србије требало да буде уплаћено милијарду евра и да после тог периода Србији у власништву остаје најсавременији аутопут чији месечни приход од путарине износи 150 милиона евра.
Нова Србија с правом поставља питање грађанима Србије шта још Србија треба да жртвује и изгуби због чијих интереса и ко је ово наложио?
До последњег дана кампање захтеваћемо одговоре на ова питања и тражити да кривци за ову погубну политику буду приведени правди.

Информативна служба НС

Нема коментара: