Промотивни материјал

Садржај блога ОО Нове Србије у Смедеревској Паланци

уторак, 1. април 2008.

ВЕСТИ::: 01.04.2008. ЛИДЕРИ КОАЛИЦИЈЕ ДСС-НС ВОЈИСЛАВ КОШТУНИЦА И ВЕЛИМИР ИЛИЋ ПОЗВАЛИ СУ ДАНАС ГРАЂАНЕ ШУМАДИЈЕ ДА ГЛАСАЈУ ЗА ДРЖАВОТВОРНУ ВЛАДУ


Предизборну кампању лидери коалиције Демократска странка Србије - Нова Србија Војислав Коштуница и Велимир Илић наставили су данас у Тополи.

Носилац листе коалиције Демократске странке Србије и Нове Србије Војислав Коштуница изјавио је данас да се држава не може делити и да се њом не може трговати, позивајући грађане Тополе да подрже Србију да после 11. маја добије државотворну и национално-одговорну владу.
- Државотворна Шумадија добро разуме поруку која одјекује широм света - Косово је Србија. Немамо друге отаџбине осим Србије и нашој земљи у овим тешким приликама потребна је државотворна, национално-одговорна и поштена влада - казао је Коштуница на предизборном митингу у центру Тополе. Он је рекао да би та влада требало да заврши послове борбе за Косово, охрабрена чињеницом да су право и правда јачи од силе и да преко 150 земаља света мисли да је Косово Србија. Председник ДСС-а је истакао да Србија и Шумадија знају да је Србија у Европи, а да је српски народ европски народ и да не може нико да нас уводи или изводи из Европе, већ да смо у њој. Коштуница је казао да би нова влада требало да настави и посао започет према ЕУ и да Србија хоће да уђе у ЕУ, као партнер са неповредивим границама, као што је то учиноло 27 чланица уније.
- Циљ те владе ће бити економски јача Србија и социјално праведна земља, као и обрачун са криминалом, започет у претходном мандату владе Србије - казао је Коштуница. Он је навео да коалиција ДСС-НС те послове није успела да уради са бившим коалиционим партнерима и да неслагања међу члановима владе нису била само по питању Косова, већ и по питању економског развоја Србије.
- Они су и против економског развоја Србије. Они хоће у Европу, али са Србијом без путева. Говоре о путу о Европу са Србијом у беспућу - рекао је Коштуница и додао да је за бивше коалиционе партнере ДСС-НС споран и гасни аранжман са Русијом, али да им, како је рекао, "није споран Бондстил на Косову". Коштуница сматра да Србија заслужује боље вођство од коалиције - "Чанак, ДС, Г17 плус".

Лидер Нове Србије Велимир Илић је у Тополи изразио очекивање да ће Србија након 11. маја добити владу на чијем ће челу бити Војислав Коштуница, што ће по њему омогућити даљи напредак читаве земље. Илић је казао да је коалиција окупљена око ДС-а "заборавила да Устав постоји" и "да им није важно ни Косово ни Србија, али ни инвестиције, ни аутопут".
- Нама ништа не треба, тако мисли (лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад) Чанак и замислите сутра ту Србију са Чанком, (председником Скупштине Војводине Бојаном) Кострешом, (министром економије Млађаном) Динкићем и (потпредседником Владе Божидаром) Ђелићем. Нудимо бољу Србију - поручио је Илић.
Лидери коалиције Демократска странка Србије - Нова Србија Војислав Коштуница и Велимир Илић су на Опленцу, после митинга у Тополи, положили венац на гроб Карађорђу и присуствовали опелу првом српском вожду.
Лидери коалиције ДСС-НС после Тополе обилазе Аранђеловац и Младеновац.


Информативна служба НС

Нема коментара: