Промотивни материјал

Садржај блога ОО Нове Србије у Смедеревској Паланци

среда, 2. април 2008.

Интервју председника Нове Србије и министра за инфраструктуру Велимира Илића за "Правду"

Велимир Илић, председник Нове Србије и министар за инфраструктуру, у разговору за "Правду" најавио да ће после избора 11. маја Ненад Чанак и Бојан Костреш морати да поднесу рачуне где су отишле силне милијарде које су подигнуте, а са којима се у Војводини ништа није урадило.

Реагујући на најаву Ненада Чанка да ће бити веома радостан када се са Илићем буде суочио пред судом, лидер Нове Србије каже:
- Благо оном ко рано пошизи у весељу му цео живот прође. Ето, то је све што ја могу да кажем за Ненада Чанка. Ја сам се веома обрадовао када сам га видео на Белом двору јер је двор коначно добио праву дворску луду.
Министар за инфраструктуру каже да не може да се бави толико свим оним што каже Ненад Чанак јер није психијатар.
- Он и ја немамо ништа заједничко. Не свирам флауту, не возим мотор. О чему да разговарамо нас двојица? Не знам заиста зашто се тако понаша. Изгледа није повукао много особина на своју мајку Босу Чанак. Дивна жена, предавала ми је математику на првој години факултета. Веома пристојна и културна жена. Штета што је повукао на свог оца који је био Брозов градоначелник - рекао је Велимир Илић.
О тужби коју је поднео против лидера социјалдемократа Војводине Илић каже да је то "реда ради" дао адвокату.
- Не обазирем се ја толико на све то. Ма нек прича. Али после 11. маја мораће да положи рачуне за све паре које су они у Војводини узели а ништа нису изградили и направили. И њега и Костреша ћу ја лепо да испроверавам. Онолике милијарде подигнуте а у Војводини се ништа урадило није. Рекао сам то недавно Динкићу ево сад кажем и Чанку: Курва само о поштењу прича. А сви његови назовипоштени пријатељи су у затвору, од Опачића па надаље - каже Илић.
На питање зашто упорно понавља да је Чанак сепаратиста, иако је Влада оценила да ЛСВ не делује спаратистички, министар Илић каже:
- На свим дописима које шаље ЛСВ стоји Република Војводина. Ето то је оно што Чанак упорно заговара. Али ја се не бринем уопште јер ће он након ових избора постати толико миноран да се неће питати ни за шта - рекао је Илић.

Нема коментара: